poza_header.jpg

Noutati

Noutăţi

Luni, 4 aprilie 2016
O echipă de 5 elevi din România și Norvegia a propus o idee de aplicație inteligentă în cadrul unei competiții de proiecte de sustenabilitate, care ajută companiile să își îmbunătățească produsele prin feedback-ul obținut direct de la consumatori, folosind sistemul de coduri QR accesibil pe toate smartphone-urile, precum și să verifice dacă produsele oferite sunt prietenoase cu mediul înconjurător.

Citeste mai mult »

 

Joi, 4 februarie 2016
Elevi de la Colegiul Național Piatra-Neamț, Liceul Teoretic Ioan Pascu Codlea și Liceul Teoretic O.C. Tăslăuanu Topliţa au propus cele mai bune proiecte de dezvoltare sustenabilă pentru comunitățile montane în cadrul unei competiții naționale pentru inovație în domeniul sustenabilității de mediu.

Citeste mai mult »

 

Joi, 19 noiembrie 2015
400 de liceeni și profesorii lor coordonatori au participat pe 11 noiembrie la webinarul Greenovation Challenge, în cadrul căruia au interacționat cu 3 experți voluntari: Andrei Coca – Romontana, Emanuel Ţapu – Heifer România și Alexandru Hristachi – Stația Meteorologică Reţitiş (Munții Călimani), de la care au învățat, prin studii de caz interactive, despre dezvoltarea durabilă în comunitățile montane și beneficiile proiectelor sustenabile, utilizarea inteligentă a resurselor, climatologie și tehnici ecologice pentru agroturism.

Citeste mai mult »

 

Joi, 8 octombrie 2015
Elevii români au lucrat împreună cu colegii lor norvegieni pentru a găsi soluții sustenabile la provocări din domeniul protecției mediului, dezvoltării durabile și energiei.
Locurile de joacă pentru copii ar putea deveni în viitor mici centrale de producere a energiei verzi și totodată centre de educație ecologică, potrivit unui proiect realizat de o echipă de elevi din România și Norvegia.

Citeste mai mult »


Vineri, 12 iunie 2015

O echipă de elevi de la Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț a fost desemnată câștigătoare în competiția Greenovation Challenge, organizată la nivel național de organizația Junior Achievement (JA) România.

Liceenii au propus realizarea a trei trasee pentru ciclism montan și cicloturism în județul Neamț, unde au identificat pe lista obiectivelor de patrimoniu național peste 550 de monumente, mânăstiri, cetăți și situri arheologice care ar putea atrage iubitori de natură și de mișcare. 

Citeste mai mult »Miercuri, 28 ianuarie 2015
Aproximativ 600 de elevi au învățat ce înseamnă dezvoltarea durabilă luând parte la un webinar organizat în cadrul proiectului Greenovation Challenge.

Ei au avut ocazia să înțeleagă beneficiile proiectelor sustenabile cu ajutorul unor exemple de succes, prezentate chiar de către inițiatorii lor: Ivan Patzaichin și Teodor Frolu de la Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Bogdan Papuc de la Asociația de Ecoturism din România.

Citeste mai mult »Miercuri, 12 noiembrie 2014
Peste 900 de elevi din România și Norvegia vor căuta soluții pentru problemele de mediu din zonele în care trăiesc și vor încerca să convingă primarii din localitățile lor să le implementeze în cadrul proiectului ”Greenovation Challenge”.
Proiectul este implementat în comunitățile montane din România și Norvegia, în parteneriat cu Asociația Romontana și cu organizația Ungt Entreprenørskap Sogn og Fjordane (UESoF) și are ca obiectiv îmbunătățirea calității mediului prin formarea unui comportament  responsabil în rândul elevilor de liceu și orientarea acestora către cariere în domeniul dezvoltării durabile.

Citeste mai mult »